Kako odabrati pravi oblik naočala?

Što je veći izbor to je teže odabrati pravi oblik okvira naočala. Svi oni koji već nose naočale, ali i oni koji tek trebaju odabrati svoje prve naočale, postaviti će sebi isto pitanje - kako odabrati pravi okvir koji bi odgovarao njihovom izgledu? Slažemo se, to nije lak zadatak, ali postoje trikovi koji vam mogu olakšati odluku...  

Pravila koja je poželjno slijediti prilikom odabira okvira za naočale:

  • Okvir bi trebao isticati vašu najbolju karakteristiku lica (poput plavih okvira za isticanje plavih očiju).
  • Oblik okvira bi trebao biti u kontrastu s oblikom vašeg lica.
  • Veličina okvira bi trebala biti usklađena s veličinom vašeg lica.

Iako je većina lica ustvari kombinacija nekoliko oblika i crta, postoje  osnovni oblici lica: okrugli, ovalni, izduženi, trokutasti s bazom dolje, trokutasti s bazom gore, oblik dijamanta i četvrtasti.

 Okrugli oblik lica - kako bi okruglo lice izgledalo mršavije i izduženije, isprobajte uske okvire kako biste stanjili lice, okvire sa jasnim mostom na nosu koji širi oči ili okvire pravokutnog oblika.

Ovalni oblik lica - isprobajte okvire koji su široki koliko i najširi dio vašeg lica kako bi upotpunili vaš oblik lica uravnoteženih proporcija.

Izduženi oblik lica - kako bi izduženo lice izgledalo kraće i uravnoteženo, isprobajte okvire koji imaju više izraženu dubinu od širine ili sa niskim mostom koji skraćuje nos.

Trokutasti oblik lica s bazom dolje - kako bi dodali širinu i naglasili gornju trećinu vašeg lica, isprobajte okvire naglašene bojom ili mačkaste okvire. Trokutasti oblik lica s bazom gore - kako bi ste smanjili širinu gornje trećine vašeg lica isprobajte okvire koji su širi pri dnu, svijetlih boja i laganih materijala ili naočale bez okvira.

Dijamantni oblik lica - isprobajte okvire koji imaju upadljivu gornju liniju okvira, naočale bez okvira ili mačkaste okvire.

Četvrtasti oblik lica - kako bi četvrtasto lice izgledalo duže i zaobljenije, isprobajte uske okvire i okvire koji imaju više istaknutu širinu od dubine.  

Savjetujte stručnjaka Na kraju, za kvalitetno utvrđivanje dioptrije te odabir najoptimalnijeg oblika naočala koji idu uz oblik vašeg lica, neophodan savjet školovanog stručnjaka, pa je za kupce, uz sve navedeno, podjednako važno znati gdje kupuju i kome poklanjaju svoje povjerenje.
Upravo iz tog razloga Vam stojimo na raspolaganju, te u okviru Optike Smajlovic radimo sa najsavremenijom tehnologijom, s dugogodišnjom tradicijom poslovanja i iskusnim, obrazovanim djelatnicima.

Koji oblici dioptrijskih naočala se mogu naci u ponudi možete pogledati OVDJE