Kako odabrati pravi oblik sunčanih naočala

Odabir pravog oblika sunčanih naočala nije samo pitanje stila, već i funkcionalnosti. U ovom članku, pružit ćemo vam korisne savjete o tome kako odabrati sunčane naočale koje će najbolje pristajati vašem obliku lica i naglasiti vaše najbolje crte lica. Savjeti će uključivati oblike naočala za okrugli, ovalni, trapezoidni, srcoliki i kockasti oblik lica.

Važno je uzeti u obzir vaš oblik lica prilikom odabira sunčanih naočala. Naočale koje najbolje pristaju okruglom obliku lica neće nužno najbolje pristajati kockastom obliku lica. Stoga, slijedeći naše savjete, možete biti sigurni da ćete pronaći najbolji oblik sunčanih naočala za vaše crte lica.

Nastavite čitati kako biste saznali više o savjetima za odabir pravog oblika sunčanih naočala za vaš oblik lica i naglašavanje vaših najboljih crteža lica.

 

Kako odabrati sunčane naočale za okrugli oblik lica

 

Naocale za okrugli oblik lica

 

Ako imate okrugli oblik lica, važno je odabrati naočale koje će vizualno izdužiti vaše lice i naglasiti vaše najbolje crte lica. Preporučuje se odabir naočala s oštrim i izduženim dizajnom. Također, naočale s tankim i naglašenim obrubima mogu pomoći u stvaranju dojma suženih crta lica.

Jedan od najboljih oblika naočala za okrugli oblik lica su naočale u obliku mačjeg oka, jer imaju izduženu formu. Naočale s ravnomjerno debelim obrubima također su dobar izbor, jer će se činiti tanjima na liniji obrva. Također, izbjegavajte naočale s prevelikim okvirom, jer će dodatno naglasiti okrugli oblik lica.

Savjeti za odabir sunčanih naočala za okrugli oblik lica:

  • Odaberite naočale s oštrim i izduženim dizajnom
  • Odaberite naočale s tankim i naglašenim obrubima
  • Odaberite naočale u obliku mačjeg oka
  • Odaberite naočale s ravnomjerno debelim obrubima
  • Izbjegavajte naočale s prevelikim okvirom

Kako odabrati sunčane naočale za ovalni oblik lica

ovalni oblik lica

 

Ovalni oblik lica smatra se najuniverzalnijim, pa su gotovo svi oblici sunčanih naočala pogodni. Međutim, preporučuje se odabir naočala koje su šire od najšireg dijela vašeg lica i koje naglašavaju jagodice.

Možete razmišljati o naočalama koje su okrugle, ravne i srednje veličine. Ovalni oblik lica izgleda dobro s naočalama koje imaju čvrste linije i oblike, poput kružnih ili geometrijskih oblika kao što su naočale Wayfarer. Naočale s tankim okvirom također se preporučuju jer naglašavaju različite crte lica.

Boja naočala također je važna; crne naočale uvijek su klasična opcija, ali razmislite o drugim neutralnim bojama kao što su sive ili smeđe. Pastelne boje također su dobar izbor za ovalni oblik lica.

Kako odabrati sunčane naočale za trapezoidni oblik lica

trapezoidni oblik lica

 

Trapezoidni oblik lica karakterizira šira čeljust u usporedbi s gornjim dijelom lica. Da biste uravnotežili proporcije, preporučuje se odabir sunčanih naočala koje su šire na gornjem dijelu.

Sunčane naočale s tankim ili bez obruba također mogu smanjiti vizualni utjecaj šire čeljusti, dok će šire naočale naglasiti i istaknuti gornji dio lica.

Preporučuje se izbjegavati naočale koje su preuske ili imaju svjetliji gornji rub. To će dodatno naglasiti širinu čeljusti i vizualno urušiti oblik glave.

Odabir pravih sunčanih naočala za trapezoidni oblik lica može stvoriti uravnotežen izgled i naglasiti najbolje crte lica.

SEO relevant keywords: trapezoidni oblik lica, sunčane naočale za trapezoidni oblik lica, oblik naočala.

Kako odabrati sunčane naočale za srcoliki oblik lica

srcoliki oblik lica

 

Srcoliki oblik lica karakterizira šira čelo i uže brade. Kako biste uravnotežili proporcije, preporučuje se odabir sunčanih naočala s širim dnom i izduženim vrhom.

Naočale koje će naglasiti vaše najbolje crte lica su one koje su široke na dnu. To će pomoći uravnotežiti širinu vašeg čela s vašim bradama. Ako želite dodatno naglasiti svoje jagodice, razmotrite odabir naočala s okvirom koje su izdužene prema gore.

Najbolji oblici naočala za srcoliki oblik lica su one koje su široke, izdužene prema gore i ravne ondulirajuće linije. Izbjegavajte naočale koje su preuske ili prekratke jer će vizualno suziti vaše lice.

Čvrsti okviri i naočale s naglašenim detaljima također su savršene za srcoliki oblik lica. To mogu biti naočale s velikim okvirom ili naočale s ukrasnim detaljima na gornjem dijelu okvira.

Uzimajući u obzir oblik vašeg lica, odabir sunčanih naočala koje naglašavaju vaše najbolje crte lica je ključ. Uzmite u obzir i stil, boju okvira i UV zaštitu kako biste pronašli savršen par sunčanih naočala.

Kako odabrati sunčane naočale za kockasti oblik lica

kockasti oblik lica

 

Ako imate kockasti oblik lica, naglašene crte lica mogu biti izazov za odabir sunčanih naočala koje će naglasiti vašu ljepotu. Ali ne brinite, uz pravilan oblik naočala, možete uravnotežiti proporcije lica i istaknuti svoje najbolje crte.

Preporučeni oblik naočala:

Isprobajte sunčane naočale sa zaobljenijim linijama koje će omekšati vašu čeljust. Također, naočale sa širim gornjim dijelom lica i tanjim donjim rubovima mogu izbalansirati proporcije vašeg lica.

Boja naočala također može utjecati na oblik vašeg lica. Ako želite omekšati kockasti oblik, preporuča se odabrati naočale s toplim tonovima, poput smeđe ili zlatne boje. Naočale sa debljim okvirom također mogu dodati teksturu i dimenziju vašim crtama lica.

Dodatni savjeti:

  • Isprobajte naočale s niskim mostom kako biste istaknuli jagodice.
  • Izbjegavajte naočale s oštrim kutovima ili velikim dimenzijama koje mogu preopteretiti vaše crte lica.

Odabirom naočala koje naglašavaju vašu prirodnu ljepotu, možete se osjećati samopouzdano i stilski dotjerano. Slijedeći ove smjernice, pronalaženje savršenog para sunčanih naočala za kockasti oblik lica nikada nije bilo jednostavnije.

 

Pogledajte ponudu sunčanih naočala online već od 120KM u Optici Smajlović.

Kako odabrati sunčane naočale prema stilu

Kad odabirete sunčane naočale, ne zaboravite uzeti u obzir vaš stil i aktivnosti koje planirate raditi dok ih nosite. Ovisno o prigodi i vašem osobnom stilu, postoje mnogi oblici i stilovi sunčanih naočala koje možete odabrati.

Odabir stila sunčanih naočala

Postoje različiti stilovi sunčanih naočala koje možete odabrati. Pri odabiru stilova, razmislite o prigodi i vašem osobnom stilu. Na primjer, za plažu, možete odabrati naočale s retro izgledom ili nešto opuštenije. Za sportske aktivnosti ili trčanje, važno je odabrati sportske naočale koje će se dobro držati na licu.

Sunčane naočale za plažu

Za plažu, možda ćete htjeti odabrati naočale s velikim okvirom ili naočale s polariziranim lećama koje blokiraju odsjaj od vode i pijeska. Osim toga, sunčane naočale s retro izgledom mogu se pokazati kao sjajan izbor za plažu.

Sunčane naočale za sport

Za sport i aktivnosti poput trčanja, biciklizma ili golfanja, važno je odabrati naočale koje će se dobro držati na licu i imati poboljšano prijanjanje. Sportske sunčane naočale imaju tendenciju biti lagane i lako se prilagođavaju kretanju tijela.

Kako odabrati sunčane naočale prema boji okvira

Boja okvira sunčanih naočala može biti jednako važna kao i njihov oblik. Pri odabiru sunčanih naočala, treba uzeti u obzir osobni stil i preferencije, ali i boju koja najbolje odgovara vašem tenu i boji kose.

Sunčane naočale s crnim okvirom

Sunčane naočale s crnim okvirom su klasične i uvijek moderne. Ova boja okvira lako se kombinira s različitim stilovima odjeće. Crni okviri su savršeni za one koji žele jednostavniji stil ili koji žele da naočale budu više neutralne.

Sunčane naočale s smeđim okvirom

Sunčane naočale s smeđim okvirom mogu dodati toplinu vašem licu i upotpuniti prirodne tonove vaše kose. Ova boja okvira izgleda sjajno na svim nijansama kože i može biti savršen izbor za one koji žele nešto toplije i prirodnije.

Neki od najtraženijih brendova u Webshopu Optike Smajlović: Ray Ban, Dolce&Gabbana, Emporio Armani, Polar Glare, Gucci, Tom Ford, Vogue i svi brendovi sunčanih naočala zajedno.  

Kako odabrati sunčane naočale prema zaštiti od sunca

Prilikom odabira sunčanih naočala, važno je uzeti u obzir i zaštitu od štetnih UV zraka. UV zračenje može dovesti do različitih problema s očima, uključujući opekline na rožnici, kataraktu i degeneraciju žute mrlje. Stoga je važno odabrati naočale s adekvatnom UV zaštitom.

UV zaštita oznaka na sunčanim naočalama označava koliko širok spektar štetnih zraka blokira. Preporučuje se odabir naočala koje blokiraju 99-100% UVA i UVB zraka.

Polarizirane sunčane naočale također mogu biti korisne za zaštitu očiju od jakog svjetla. Ove naočale blokiraju odsjaj i smanjuju naprezanje očiju u svjetlim uvjetima poput vožnje ili boravka na vodi. Također mogu smanjiti odbljesak snijega ili mokrih površina.

Stoga, prilikom odabira sunčanih naočala, provjerite imaju li adekvatnu UV zaštitu i razmislite o polariziranim naočalama kako biste zaštitili oči od jakog svjetla i odbljeska.

Zaključak

Odabir pravog oblika sunčanih naočala može naglasiti vaše crte lica i stil. Ne zaboravite uzeti u obzir oblik lica, stil, boju okvira i UV zaštitu prilikom odabira sunčanih naočala. Slijedeći naše savjete, možete pronaći savršen par sunčanih naočala koji će vam ne samo pružiti stil, već i zaštititi vaše oči od sunčevih zraka.

Uz to, važno je znati da nošenje sunčanih naočala s adekvatnom UV zaštitom može pomoći u sprečavanju oštećenja očiju uslijed izloženosti sunčevim zrakama. Polarizirane sunčane naočale također pružaju dodatnu zaštitu i pomažu u smanjenju odsjaja.

Stoga, prije nego što odaberete svoj sljedeći par sunčanih naočala, pazite da provjerite ima li pravu UV zaštitu i odgovara li oblik vašem licu. Vaše oči i vaše lice zaslužuju najbolje!

Pogledajte sve modele sunčanih naočala u Optici Smajlović:
Ženske sunčane naočale
Muške sunčane naočale

Pitanja i odgovori

Kako odabrati pravi oblik sunčanih naočala?

Odabir pravog oblika sunčanih naočala ovisi o obliku vašeg lica. Različiti oblici lica zahtijevaju različite oblike naočala kako bi se postigla uravnotežena i laskava silueta. Važno je uzeti u obzir svoj oblik lica prilikom odabira sunčanih naočala.

Kako odabrati sunčane naočale za okrugli oblik lica?

Ako imate okrugli oblik lica, preporučuje se odabir naočala s oštrim i izduženim dizajnom kako bi se vizualno izdužilo lice. Naočale s tankim i naglašenim obrubima također mogu pomoći u stvaranju dojma suženih crta lica.

Kako odabrati sunčane naočale za ovalni oblik lica?

Ovalni oblik lica smatra se najuniverzalnijim, pa su gotovo svi oblici sunčanih naočala pogodni. Međutim, preporučuje se odabir naočala koje su šire od najšireg dijela vašeg lica i koje naglašavaju jagodice.

Kako odabrati sunčane naočale za trapezoidni oblik lica?

Trapezoidni oblik lica karakterizira šira čeljust u usporedbi s gornjim dijelom lica. Da biste uravnotežili proporcije, preporučuje se odabir sunčanih naočala koje su šire na gornjem dijelu i imaju tanje donje rubove.

Kako odabrati sunčane naočale za srcoliki oblik lica?

Srcoliki oblik lica karakterizira šira čelo i uže brade. Da biste uravnotežili proporcije, preporučuje se odabir sunčanih naočala s širim dnom i izduženim vrhom.

Kako odabrati sunčane naočale za kockasti oblik lica?

Kockasti oblik lica karakterizira naglašeni čeljusti, čelo i jagodice. Da biste omekšali ove crte, preporučuje se odabir sunčanih naočala s izduženim i mekšim linijama, kao i one koje su šire od najšireg dijela lica.

Kako odabrati sunčane naočale prema stilu?

Uzimajući u obzir i vaš stil, možete odabrati sunčane naočale koje se najbolje slažu s vašim aktivnostima i prigodama. Na primjer, za plažu možete odabrati naočale s retro izgledom, dok za sport aktivnosti možete odabrati sportske sunčane naočale s poboljšanim prijanjanjem.

Kako odabrati sunčane naočale prema boji okvira?

Boja okvira također može igrati važnu ulogu u odabiru sunčanih naočala. Crni okviri su klasični i lako se kombiniraju s različitim stilovima odjeće, dok smeđi okviri mogu dodati toplinu vašem licu. Ako želite nešto suptilnije, možete odabrati sunčane naočale s prozirnim okvirom.

Kako odabrati sunčane naočale prema zaštiti od sunca?

Prilikom odabira sunčanih naočala, važno je provjeriti je li imaju adekvatnu UV zaštitu kako bi se zaštitili od štetnih sunčevih zraka. Polarizirane sunčane naočale također mogu biti korisne jer blokiraju odsjaj i štite oči od jakog svjetla.

Zaključak

Odabir pravog oblika sunčanih naočala može naglasiti vaše crte lica i stil. Ne zaboravite uzeti u obzir oblik lica, stil, boju okvira i UV zaštitu prilikom odabira sunčanih naočala. Slijedeći naše savjete, možete pronaći savršen par sunčanih naočala koji će vam ne samo pružiti stil, već i zaštititi vaše oči od sunčevih zraka.

Pogledajte sve modele sunčanih naočala u Optici Smajlović:
Ženske sunčane naočale
Muške sunčane naočale